Directeurenbijeenkomst Integriteit

Datum: 22 oktober 2018

De brede coalitie[1] achter het Gezamenlijk Actieplan Integriteit, organiseert speciaal voor directeuren, op 22 oktober 2018, van 13.30 tot 17.00 uur de bijeenkomst:

 

Integriteit
Humanity House, Prinsegracht 8, 2512 GA, Den Haag.

 

Aanleiding

In februari 2018 werd een aantal zaken rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik van medewerkers bij verschillende ngo’s naar buiten gebracht. De sector heeft toen snel de handen ineengeslagen en een krachtig Gezamenlijk Actieplan Integriteit opgesteld. Het plan omvat acties en maatregelen gericht op preventie, melding en zorgvuldige afhandeling  van schendingen. In oktober wil de coalitie van samenwerkende organisaties graag de voortgang, resultaten en inhoudelijke inzichten met je delen.

 

Een inspirerend programma voor bestuurders

Centraal in de bijeenkomst staat hoe we van elkaar én van andere sectoren kunnen leren op het gebied van Integriteit. Externe sprekers inspireren je over de praktijk binnen andere sectoren. Hoe gaat bijvoorbeeld het Ministerie van Defensie om met interne en internationale integriteitsvraagstukken? En wat kunnen we leren van de aanpak in de sportwereld? Naast boeiende sprekers, delen we de eerste resultaten van het Actieplan die voor uw organisatie interessant en toepasbaar zijn. In een carrousel hoor je meer over de opbrengsten uit de verschillende projecten. Vervolgens ga je met collega directeuren in gesprek over de implementatie binnen je eigen organisatie.

 

Kom je ook?

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze unieke bijeenkomst Integriteit. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voorwaarde voor deelname is wel dat je de rol van directeur in de organisatie vervult.

 

Wat levert deelname aan deze bijeenkomst je op?

  • Je leert meer over Integriteit vanuit praktijkvoorbeelden en aanpak uit andere sectoren.
  • Je wisselt ervaringen uit met collega directeuren over issues rond integriteit en vraagstukken rond (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.
  • Je ziet de eerste resultaten van het Actieplan en wat deze voor jouw organisatie kunnen betekenen.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via deze link. In september ontvang je het definitieve programma.

We zien je graag 22 oktober in het Humanity House in Den Haag.

 

[1]  Partos, Goede Doelen Nederland, het Nederlandse Rode Kruis, Save the Children, Cordaid, Oxfam Novib, CARE Nederland, ICCO, Dutch Relief Alliance (DRA), Samenwerkende Hulporganisaties (SHO/Giro 555) en het CBF als toezichthouder op erkende goede doelen.