Nederland in de volgende versnelling - Adopteer een SDG Live

Datum: 27 september 2018

Vier jij samen met ons op 27 september de derde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s)? Én de eerste verjaardag van de campagne ‘Adopteer een SDG’? Over 12 jaar is 2030 bereikt, maar het behalen van de doelen voor die tijd is een grote uitdaging. Nederland moet in de volgende versnelling om SDG’s te kunnen bereiken. Op 27 september nodigen Building Change (een initiatief van Partos, Woord en Daad, en FMS) en WECF jou uit om hierover in gesprek te gaan samen met maatschappelijke organisaties, politieke jongerenorganisaties en Tweede Kamerleden.

Wat is de tussenstand van de Nederlandse inzet op de SDG’s? Wat kan er vanuit Nederland gedaan worden om de volgende versnelling in te schakelen voor duurzame ontwikkeling in Nederland en daarbuiten? Laat jouw stem horen en luister naar de visies van maatschappelijke organisaties, politieke jongerenorganisaties én Tweede Kamerleden tijdens deze motiverende middag. Wees erbij, 27 september om 13:00 in In het Koorenhuis, Den Haag! Entree is gratis.

Het programma:

13:30   Opening en debat “Nederland in actie voor de SDG’s” met politieke jongerenorganisaties
14:30   Deelsessies van:

  • ActionAid over de invloed van oneerlijke belastingheffing en -ontduiking op vrouwen
  • Both Ends over de impact van ons handelen op ontwikkelingslanden
  • Wo=Men & WECF English session about the current state of affairs for women human rights defenders
  • Building Change over de SDG-toets  

15:30   Pauze
16:00   ‘Adopteer een SDG’ - een jaar later! Wat hebben de Kamerleden het afgelopen jaar met hun SDG’s gedaan en hoe gaan ze zich de komende tijd inzetten voor hun SDG’s?
17:00   Borrel!

Inschrijven kan hier!