EU-verkiezingsbijeenkomst

Datum: 02 april 2019

EU-verkiezingsbijeenkomst voor lobby en communicatieprofessionals

 

  • Waneer?  Dinsdag 2 april, 14:00 – 17:00
  • Waar?      Bildung.city, Spaklerweg 79, 1114 AE, Amsterdam-Duivendrecht
  • Wie?         Lobby en communicatieprofessionals


Met de provinciale verkiezingen voor de deur lijkt het misschien nog ver weg, maar de verkiezingen voor het Europees parlement komen er ook al weer bijna aan. Op donderdag 23 mei kiezen we namelijk de 26 parlementariërs die de komende vijf jaar de Nederlandse stem in het Europees parlement vormen. Belangrijke verkiezingen dus, ook voor jouw werk. Maar waarom eigenlijk? Weet jij hoe het Europees parlement er toe doet voor ontwikkelingssamenwerking? Kunnen wij deze verkiezingen eraan bijdragen dat een nieuw parlement ontwikkelingssamenwerkingsgezind is? Misschien heb je al een EU-verkiezingsplan, een goed idee dat we samen kunnen uitwerken of wil je weten bij welke initiatieven jij je kunt aansluiten? Dit alles bespreken we op dinsdag 2 april tijdens onze EU-verkiezingsbijeenkomst. De bijeenkomst is voor Partos-leden om plannen, acties en tools die er zijn rond de EP-verkiezingen met elkaar te delen en te verkennen hoe we samen kunnen optrekken. Je bent van harte welkom! Samen werkt.

 

Programma

  • 13:45 - 14:00     Inloop
  • 14:00 - 14:45     What’s at stake? EU platform CONCORD legt uit waar de EU-verkiezingen over gaan en wat dit betekent voor ontwikkelingssamenwerkingsbeleid in Nederland en de EU.
  • 14:45  - 15:15     What’s being done? Rondom de EU verkiezingen zijn er al wat initiatieven, campagnes en lobbyactivteiten opgezet, deze zetten we uiteen om te kijken waar we aansluiting kunnen vinden.
  • 15:15 - 15:30     Pauze
  • 15:30 - 16:30      What do we want? In groepjes praten we door over lobbymogelijkheden, communicatie-acties, bestaande initiatieven voor campagnes en samenwerking op hoofdthema’s.
  • 16:30 – 17:00     What's next? Tijdens de plenaire terugkoppeling kijken we hoe we de resterende weken tot de verkiezing vorm kunnen geven op basis van de lobby & communicatie uitwisseling.

 

Aanmelden?

Meld je aan via onderstaand formulier. Heeft jouw organisatie al een lopend initiatief voor de EU-verkiezingen? Laat dit dan weten aan politiek analist Ingrid Coenen via ingrid@partos.nl.

 

 


Inschrijving

Inschrijven