De highlights van 5 jaar strategische partnerschappen

Nieuws

“Even in the darkest hour, there’s hope. Even in the most repressive or unjust situations, people create sparks that can ignite a fire.” Met deze treffende quote opent het ministerie van Buitenlandse Zaken een speciaal e-magazine over zijn programma ‘Dialogue & Dissent’. Dit programma bestond uit maar liefst 25 strategische partnerschappen van zestig verschillende maatschappelijke organisaties. Veel van onze leden maakten deel uit van deze partnerschappen.


Deze organisaties maakten zich in de periode 2016-2021 sterk voor onder meer gendergelijkheid, lokaal bestuur en duurzaamheid. In totaal werden 1.335 organisaties in 65 landen gesteund in hun aanpak voor een rechtvaardige en duurzame wereld. Het e-magazine zit vol met inspirerende verhalen uit alle hoeken van de wereld. Of zoals gezegd: het geeft hoop op een betere toekomst.

 

Partos is altijd een voorstander geweest van deze strategische partnerschappen. Het draagt bij aan de beleidscoherentie en betekent ook veel aandacht voor samenwerken op het gebied van innovatie, communicatie en beleidsbeïnvloeding. Dat was, is en zal hard nodig blijven in de wereld van ontwikkelingssamenwerking. Samen staan we sterker! 

Ga naar het e-magazine