Finalisten Impact Challenge Award bekend

Nieuws

Het Impact Center Erasmus heeft de vijf beste inzendingen geselecteerd voor de finale van de allereerste Impact Challenge Award. Dit is een nieuwe prijs voor goede doelen die een bijzondere ontwikkeling hebben doorgemaakt rondom impactgericht werken en hun kennis en ervaringen daarover willen delen met anderen. Met veel plezier melden wij dat drie van de vijf beste inzendingen leden van Partos zijn. Gefeliciteerd Simavi, Het Liliane Fonds en Max Foundation!


De vijf geselecteerde inzendingen voor de finale van de Impact Challenge Award:

 

Het Liliane Fonds presenteert het ‘Breaking down Barriers’ project, een leertraject in de Afrikaanse landen Zambia, Sierra Leone en Kameroen, gericht op het identificeren van de succesfactoren van advocacy ten behoeve van kinderen met een beperking.

 

Het Longfonds deelt hun ervaringen met de ‘Maatschappelijk impactmeting Longpunten’, waarbij de maatschappelijke impact die de Longpunten creëren in kaart gebracht zijn.

 

De Max Foundation diende het ‘Max Payment-by-results’ (MaxPBR) programma in: een real-time, data gedreven monitoring programma & financieel systeem. MaxPBR ondersteunt het Max Healthy Village programma waarin met geïntegreerde WASH-Nutrition interventies gericht op jonge kinderen in Bangladesh.

 

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind deelt haar ervaringen met het ‘Samen naar School’ project, waar betrokken pioniers (voornamelijk ouders van kinderen met een beperking) binnen een reguliere basisschool in hun omgeving een speciaal lokaal inrichtte, waar kinderen met een handicap zorg en - waar mogelijk - onderwijs kunnen ontvangen.

 

Simavi presenteert het ‘Ritu project’ in Bangladesh: het eerste project binnen Simavi waarmee ze de uitdaging zijn aangegaan om volledig impact gericht te werken. Het doel van het Ritu project is verbeterde hygiëne, gezondheid en welzijn rond menstruatie voor meisjes tussen de 10 en 13 jaar oud in Netrakona district, Bangladesh.

 

De inzendingen voor de allereerste Impact Challenge Award laten zien dat er op uiteenlopende manieren gewerkt wordt aan het realiseren van zoveel mogelijk maatschappelijke impact door goededoelenorganisaties. Door deze kennis en ervaring te delen inspireren we elkaar om onze impact verder te vergroten en beter zichtbaar te maken.

 

De komende weken krijgen de vijf beste inzendingen de kans om samen met hun eigen coach hun praktijkcase verder aan te scherpen. Tijdens het Impact Event op vrijdag 29 maart in Amsterdam pitchen praktijkcase aan het publiek. Samen met de vakjury kiest het publiek live de winnaar. 

 

Het Impact Event 29 maart (9.00u-13.00u)

Op vrijdagochtend 29 maart vindt de tweede editie van het Impact Event plaats. Dit jaar richt het Impact Event zich wederom op directeuren en impactmanagers van goededoelenorganisaties. De nadruk ligt dit jaar nog sterker op het leren van elkaar. Onder leiding van presentator Farid Tabarki en met onder andere toonaangevende internationale sprekers, delen we nieuwe inzichten en bespreken we de uitdagingen rondom impactgericht werken. We presenteren de Update van de Sectorreflectie CBF 2018 en lanceren de Online Toolkit Impact. Hier lees je meer over het programma. 

 

 

Heb je een vraag over de Impact Challenge Award of het Impact Event op 29 maart? Stuur een bericht aan secretariaat@remove-this.impact-challenge.nl

 

Het initiatief Impact Challenge

De Impact Challenge is een sectorbreed initiatief en heeft als doel de maatschappelijke impact van goede doelen verder te vergroten en meer zichtbaar te maken. De Impact Challenge is een gezamenlijk initiatief van de Nierstichting, Stichting AAP, Plan International Nederland. Amref Flying Doctors, de Natuur en Milieufederaties, Simavi, The Hunger Project, Humanitas, Longfonds, Vogelbescherming Nederland, Heifer, HandicapNL, Stichting Homeplan, de Hartstichting, de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland en Partos, de kennispartners Impact Centre Erasmus en PwC, en Toezichthouder CBF. ABN AMRO is partner van de Impact Challenge. De Impact Challenge wordt ondersteund door de Nederlandse Postcode Loterij. De Impact Challenge Award wordt mede mogelijk gemaakt door de consultants van Avance ImpactMDFSinzerShape Your World