Partos naar New York met SDG-rapportage

Nieuws

In juli gaat Partos naar het High Level Political Forum in New York, met de SDG-rapportage onder de arm. In de afgelopen maanden is Partos, i.s.m. Woord en Daad en Foundation Max van der Stoel (Building Change*) druk geweest met deze rapportage naar de Tweede Kamer over de SDGs.


Meer dan 40 maatschappelijke organisaties hebben hieraan bijdragen, waaronder veel leden van Partos. In deze rapportage wordt aan de volledige Dutch Diamond de ruimte geboden om hun visie op duurzame ontwikkeling in Nederland te geven. Een participatief proces in de geest van de Agenda 2030.

 

National Voluntary Review
Nu de Tweede Kamer is geïnformeerd, is het tijd om de Verenigde Naties op de hoogte te brengen. Nederland presenteert dit jaar, net als 43 andere landen, een zogenaamde National Voluntary Review op het High Level Political Forum. In deze review geeft Nederland een beeld van de stand van zaken m.b.t. de implementatie en uitvoering van de SDGs. De SDG-rapportage is een belangrijke bron voor deze review, en de samenvatting daarvan is online al te vinden.

In deze rapportage wordt aan de volledige Dutch Diamond de ruimte geboden om hun visie op duurzame ontwikkeling in Nederland te geven.

De Nederlandse overheid heeft de Dutch Diamond gevraagd om deel uit te maken van de Nederlandse delegatie naar het HLPF. Partos wil namens het maatschappelijk middenveld graag ingaan op deze uitnodiging. Gerjan Agterhof  (Woord en Daad) neemt namens Partos deel aan het HLPF van 13 t/m 19 juli. Hij is degene die in de afgelopen maanden het proces rondom de SDG-rapportage heeft gecoördineerd. Als lid van de delegatie vertegenwoordigt hij het Nederlands maatschappelijk middenveld tijdens een scala van bijeenkomsten en activiteiten. Bovendien is dit een mooie kans om te ontdekken hoe andere landen omgaan met de implementatie van de SDGs. Tijdens het HLPF houdt Gerjan Agterhof geïnteresseerden via blogs op de hoogte van het reilen en zeilen in New York.


Meer weten?
Is jouw organisatie ook van plan om het HLPF te bezoeken, of zijn er belangrijke zaken die je Gerjan Agterhof mee zou willen geven? Laat hem dit dan weten via g.agterhof@remove-this.woordendaad.nl. In de aanloop naar het HLPF gaat hij graag met deelnemende organisaties om tafel, om te zien of er ruimte is om krachten te bundelen.

 

*Building Change is de opvolger van Ready for Change, het samenwerkingsverband van Woord en Daad, Foundation Max van der Stoel en Partos. Building Change heeft als doel beleidscoherentie voor ontwikkeling hoger op de politieke agenda te plaatsen.