yellow shape
Partos event

Belevingssessie ‘Wat is morele oordeelsvorming?’

  • Datum en tijd 2 februari 2023, 16:00 - 17:00 CET
  • Waar Online
  • Voor wie Voor medewerkers van leden van Partos en Goede Doelen Nederland

Wat is morele oordeelsvorming eigenlijk precies? Het draait hier om integriteitsdilemma’s, maar wat zijn dat eigenlijk? Hoe ga je daarmee om en hoe kom je tot een beslissing? Om je integriteitsysteem op orde te hebben, is het van belang om te werken aan het moreel leerproces. Dit kan o.a. door het organiseren van moreel beraden.

Op 2 februari gaat Sacha Spoor, adviseur, onderzoeker en trainer van Nyenrode Business Universiteit, dit alles concreet maken en je een sneak preview van de training morele oordeelsvorming geven. Ze zorgt dat je weet wat de training inhoudt, wat het doel van morele oordeelsvorming is, en hoe/wanneer je het kunt inzetten in je organisatie. Zo krijg je meer grip op deze manier van omgaan met dilemma’s in je organisatie.

Kim van Leeuwen, HR-adviseur bij Stichting Kinderpostzegels, vertelt vervolgens in een interview over haar ervaring met de training morele oordeelsvorming van Nyenrode. We vragen haar bijvoorbeeld hoe zij de opgedane kennis in de organisatie toepast en wat ze ermee wil bereiken. Een ervaringsdeskundige dus.

Aanmelden

Aanmelden doe je via dit aanmeldformulier.