yellow shape
Partos event

College Tour: Goede woordvoering, hoe doe je dat?

Partos & Goede Doelen Nederland nodigen je graag uit voor de 7e editie ‘College Tour’ op 23 september over woordvoering. Heb jij ook prangende vragen over woordvoering? Stel ze dan tijdens onze College Tour aan onze hoofdgast Peter van der Maat. Peter kent alle “ins & outs” van woordvoering door zijn jarenlange ervaring in de wereld van media & pers. Met zijn opgebouwde expertise als voormalig journalist, verslaggever, correspondent, tv-presentator, hoofdredacteur en communicatiemanager, kom je alles te weten over wat je juist wel of juist niet moet doen als woordvoerder.

  • Datum en tijd 23 september 2021, 15:00 - 17:00
  • Waar Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
  • Voor wie Leden van Partos en Goede Doelen Nederland

Goede woordvoering is een vak apart. Zeker in de context van nepnieuws, boze burgers, onvrede, onmacht en wantrouwen. Het lijkt wel alsof discussies scherper worden en steeds vaker – al dan niet opzettelijk – groepen mensen en meningen tegen elkaar worden opgezet. Ook goede doelen en ontwikkelingsorganisaties hebben hier mee te maken in hun communicatie en (voorbereiding van de) woordvoering. Woordvoerders en persvoorlichters hebben de taak om journalisten te woord te staan, maar hoe doe je dit goed? Hoe bereid je dit goed voor? Wat doe je als de cameraploeg voor de deur staat of de journalist je belt met een onverwacht issue? Hoe reageer je op slecht nieuws of negatieve frames? Speel je hier op in of laat je verzoeken van journalisten soms bewust liever links liggen? Hoe zorg je dat je je boodschap helder hebt, je verbindt met je publiek en tegelijk ook kunt improviseren bij vragen van journalisten?

Peter van der Maat gaat in op de rol en het handelen van persvoorlichters en woordvoerders. Hij vertelt hoe je een boodschap krachtig kan overbrengen en hoe je slim kan inspelen op vragen van media en publiek. Niemand is tenslotte als woordvoerder geboren. Peter laat zien hoe je als woordvoerder het belang van je organisatie kan dienen, zonder het publiek uit het oog te verliezen.

Onze hoofdgast Peter van der Maat

Ik weet wat media nodig hebben. Hoe ze daarbij te werk gaan. Wat ze vragen, soms zelfs eisen. Ik weet ook hoe je in het nieuws komt. En niet minder belangrijk: hoe je eruit blijft.

Peter is managing partner van Woordvoerders Etc. en heeft jarenlange ervaring als verslaggever (NOS Journaal), correspondent (New York), oorlogsverslaggever, tv-presentator (RTL Nieuws), hoofdredacteur (Netwerk) en hoofd communicatie (o.a. politie Amsterdam).

Programma
14.30 uur Inloop
15.00 uur College Tour met Peter van der Maat
16.30 uur Netwerkborrel
17.30 uur Einde

Aanmelden
Inschrijven kan via Eventbrite (alleen voor leden van Goede Doelen Nederland en Partos). Dit is een bijeenkomst waarvoor wij een eigen bijdrage vragen van €20,- per persoon. Dit is inclusief een drankje en een hapje. De bijeenkomst wordt “Coronaproof” en veilig georganiseerd volgens de richtlijnen van RIVM. Het aantal tickets is daarom beperkt tot 40 deelnemers. De tickets zijn helaas al uitverkocht. Wel kan je je nog inschrijven voor de wachtlijst.

Ga naar Eventbrite en meld je aan!

College Tour (naar idee van NTR) is een interactieve netwerkbijeenkomst voor communicatieprofessionals bij goede doelen. Er kan naar hartenlust vragen gesteld worden aan een prominent op het gebied van communicatie.