yellow shape
Partos event

Naar een Actief, Adequaat en Ambitieus MVO-beleid

Ondernemers, bedrijven en ook maatschappelijke organisaties kunnen er niet meer omheen: maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), oftewel duurzaam ondernemen. Iedereen wil en moet er iets mee. Maar hoe veranker je MVO in de organisatiestrategie en maak je MVO richtinggevend bij de uitvoering? 

  • Datum en tijd 28 maart 2023, 16:00 - 17:00 CET
  • Waar Online, via Zoom
  • Voor wie Voor iedereen die geïnteresseerd is in het opzetten en uitvoeren van een actief, adequaat en ambitieus MVO-beleid.

Als ontwikkelingsorganisaties vinden we het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen en antwoorden te vinden op mondiale uitdagingen. We zetten ons over de hele wereld in voor mensenrechten, een beter klimaat, dierenrechten en ga zo maar door. Toch blijkt dat bij veel Partosleden MVO nog weinig herkenbaar is in het primaire proces van een organisatie. De Partos Handreiking Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen helpt met het vaststellen en uitvoeren van een alomvattend MVO-beleid met heldere doelstellingen en meetbare resultaten.  

Programma

In deze sessie zullen we kort ingaan op de handleiding. Daarnaast zijn er inspirerende sprekers die je motiveren om verdere stappen te zetten op het gebied van MVO. Schrijf je in met het formulier hieronder.

Sprekers: 

  • Professor Richard Barker (short introduction)  – Said Business School / Oxford University
  • Marije Klomp, Programmadirecteur duurzaamheid Radboud Universiteit & MVO-manager van het jaar
  • Boris van Westering, auteur MVO handreiking en adviseur duurzaamheid & klimaat communicatie
  • Garance Reus-Deelder, National Director Plan International
  • Moderator: Sonja Bleeker – Partos

Denk mee

De handreiking is een eerste opzet om verder te komen tot een actief, adequaat en ambitieus MVO-beleid. Naast de handreiking in PDF is er ook een Google Docs document waar je zelf je opmerkingen en aanvullingen in kunt zetten. Ook dit document in zowel in het Engels als het Nederlands beschikbaar. Heb je aanvullingen? Zet dit dan in het document. Gebruik hiervoor de “suggesting” modus, zodat we alle input goed kunnen vinden.

Schrijf je in!