yellow shape
Partos event

Lobbynetwerkevent en overhandiging KUNO-rapport

Recentelijk bracht KUNO, het platform voor kennisuitwisseling over noodhulp, een rapport uit waarin belanghebbenden lessen worden gedeeld over de lange periode van 20 jaar intensieve Nederlandse betrokkenheid in Afghanistan: ‘Balanceren tussen ambitie en wensdenken.’

  • Datum en tijd 13 juni 2023, 15:00 - 16:30 CET
  • Waar Nog te bepalen
  • Voor wie Leden van het Partoslobbynetwerk

Het rapport

De onderzoeksvragen van het rapport richten zich expliciet op de humanitaire sector en de ontwikkelingssector. In het rapport staat hierover:

“Nederland zal in de toekomst vaker in complexe situaties, onder moeilijke omstandigheden een positieve bijdrage willen leveren. Zijn er good practices die meegenomen kunnen worden en binnen een andere context gebruikt kunnen worden? Zijn er zaken die de volgende keer echt anders moeten? Wellicht ooit weer in Afghanistan, in de Sahel, Yemen of nu in Oekraine. Dat was het doel van deze zoektocht: hoe kunnen we, als humanitaire sector en andere belanghebbenden ons werk beter en efficiënter doen met behoud van onze principes en uitgangspunten?”

De vragen die gesteld zijn en de antwoorden die daarop zijn gevonden, zijn relevant voor het werk dat wij als Partos willen uitvoeren en de verandering die we willen brengen – evenals voor onze leden.

Al eerder is het KUNO-rapport aangeboden aan onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Tweede Kamer en de IOB. Tijdens deze Partos lobbynetwerkmeeting zal het rapport van KUNO worden aangeboden aan de NGO-sector via Partos-directeur Liana Hoornweg.

Praktische informatie

Het evenement zal plaatsvinden op 13 juni 2023, van 15:00 tot 16:30 met aansluitend een borrel op het Partoskantoor (Ellermanstraat 18b, Amsterdam). Bij grote belangstelling bestaat de mogelijkheid dat we uit moeten wijken. Zo ja, dan laten we het tijdig weten.

Meld je hier aan

In verband met de logistieke voorbereidingen vragen we je om je hier aan te melden. Als je na aanmelding toch niet aanwezig blijkt te kunnen zijn, stellen we het zeer op prijs als je je ook weer bij ons afmeldt.