yellow shape
Partos event

Training moreel oordeelsvorming voor directeuren

  • Datum en tijd 9 februari 2022, 09:00 - 12:30
  • Waar Zoom
  • Voor wie Directeuren van leden van Partos of Goede Doelen Nederland

Het integriteitsbeleid van een organisatie kent twee kanten: de handhaving en het moreel leerproces. Met het eerste voorkomen en bestraffen we schendingen op dit gebied. Met het moreel leerproces beantwoorden we vragen als doen we de juiste dingen? En hoe maken we afwegingen bij ethische dilemma’s? 

De training moreel oordeelsvorming voor directeuren (TMO) brengt het belang van moreel leiderschap onder de aandacht. De training biedt deelnemers een praktische methode om in complexe situaties moreel juist te handelen en verantwoording af te kunnen leggen over hun beslissingen. In de training wordt gewerkt met belangrijke, lastige en/of twijfelachtige kwesties die de deelnemers zelf inbrengen.   

Na afloop van de training kun je binnen je eigen organisatie het moreel beraad introduceren of meedoen aan één van de moreel beraden voor directeuren die Partos en Goede Doelen Nederland organiseren.  Op die manier werk je gaandeweg aan een integere organisatie. De dilemma’s die tijdens een moreel beraad worden besproken, vormen een solide uitgangspunt voor het (her)formuleren van basisbeginselen, werkafspraken en gedragscodes. 

Praktische zaken

De TMO vindt plaats op 9 en 10 februari, elke dag van 9 tot 12.30 uur. In de training is plaats voor maximaal tien directeuren. De training wordt door Goede Doelen Nederland en Partos aangeboden en wordt gegeven door Sylvia Borren, oud-directeur van Oxfam Novib en Greenpeace en nu senior-adviseur bij Governance & Integrity. Deelname aan de TMO kost € 300,-. Deze brochure geeft verdere inhoudelijke informatie.  

Voor vragen kun je terecht bij Mariska Keizer (mariska@partos.nl). 

Schrijf je in voor de TMO!