yellow shape
Partos event

Werkgroep Inclusieve lexicon

Een werkgroep met leden is actief om een woordenlijst te maken voor inclusief taalgebruik voor de sector. Tijdens deze online sessie bekijken we de eerste ruwe versie van de lijst en verkennen we met elkaar aanvullingen en verbeteringen.

  • Datum en tijd 6 april 2023, 09:30 - 10:30 CET
  • Waar Zoom
  • Voor wie Partosleden

Leren & Innoveren

In april 2022 startte we met een Community of Practice (CoP) Inclusive Communication samen met het Expertisecentrum Humanitaire Communicatie. Dit groeide snel uit tot een bloeiende CoP met maandelijkse interactie en uitwisseling tussen leden en partners. Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van bewustwording rond ethische en inclusieve communicatie, verdieping van vraagstukken en leren op de volgende onderwerpen: geschiedenis en machtsrelaties, representatie, taal- en beeldgebruik en storytelling genres, inclusieve communicatieprocessen en contentproductie. 

In 2023 werken we dit verder uit in praktische handvaten voor organisaties om Inclusieve communicatie in de praktijk te implementeren, waaronder het handboek inclusieve communicatie met woordenlijsten en richtlijnen. Met een groepje leden werken we eerst de Nederlandse woordenlijst uit. Daarna pakken we door met de Engelse versie in de bredere Community of Practice.

Wil je meedenken met de woordenlijst? Schrijf je dan in voor deze korte online sessie!

Ja, ik wil meedoen