yellow shape
Organisatie & Kwaliteit Blog

Bart Romijn | Verbonden in Kwetsbaarheid en Kracht

Partos jaarplan 2022
20 januari 2022

Kwetsbaarheid en Veerkracht waren verleden week twee kernwoorden die de boventoon voerden in een door de Partos Innovation Hub georganiseerde bijeenkomst Werken in tijden van COVID-19. We wisten het al: de hardste klappen vallen altijd bij de meest kwetsbare groepen, ook nu weer tijdens de huidige pandemie. Maar wat we nu ook weten: kwetsbaarheid is niet hetzelfde als weerloosheid, zoals de deelnemers met veel inspirerende voorbeelden aantoonden. Ondanks alle beperkingen, en dankzij een enorme vasthoudendheid en creativiteit, zien we dat burgers en maatschappelijke organisaties altijd weer nieuwe manieren vinden om zich voor anderen (en zichzelf) in te zetten.

Verbonden in kwetsbaarheid en kracht is de titel van het Partos jaarplan 2022. De tweeledigheid kwetsbaarheid en kracht geldt allereerst voor de groepen waarmee en waarvoor we werken. Neem als voorbeeld de klimaatcrisis, waar de lasten het zwaarst zijn voor de mensen die in energiearmoede leven – kwetsbaarheid – en de lusten (denk aan subsidies) gaan naar de partijen die de meeste overlast bezorgen. Overigens ook herkenbaar in het regeerakkoord van onze nieuwe regering. Als we een kanteling willen forceren, dan moeten we met en voor de ‘kwetsbaren’ harder duwen, samen én in dezelfde richting. Deze samenwerking kan ongelofelijk krachtig zijn als we als gelijken optrekken en inclusief te werk gaan. In het Partos jaarplan 2022 vormt deze verbinding tussen kwetsbaarheid en kracht de rode lijn in tal van voor het komende jaar prioritaire thema’s zoals inclusive civic power, shifting the power en climate justice.

Kwetsbaarheid en (veer)kracht slaat ook op onszelf als ontwikkelingsorganisaties. We zijn kwetsbaar op tal van terreinen, denk aan integriteit, inclusiviteit, financiering en diverse maatschappelijke vraagstukken waarop we niet zomaar een-twee-drie antwoord op hebben. We zijn ervan overtuigd dat integere, inclusieve en diverse organisaties beter presteren, vandaar dat we deze en andere uitdagende thema’s oppakken in het jaarplan. Hierbij verveelvoudigt de actieve binding met onze achterban onze kracht, en daarom geven we extra aandacht aan draagvlak. Tot slot: natuurlijk streven we per definitie met onze missie goede doelen na. Maar het is daarbij wel van groot belang dat onze missie en onderliggende waarden als rechtvaardigheid, duurzaamheid, inclusiviteit en solidariteit, ook in onze manier van werken zichtbaar zijn. Let us walk the talk together!