yellow shape
Belangenbehartiging & Beleidsbeïnvloeding Nieuws

Leden roepen de ING op om te stoppen met het financieren van fossiele bedrijven

Ondanks mooie woorden, is ING met 9 miljard euro per jaar de grootste financier van fossiel onder Nederlandse banken.
Partos steunt de actie van maatschappelijke organisaties, waaronder diverse leden, die vandaag in de Volkskrant tegen hun bank ING zeggen: wees moedig en stap uit olie en gas!

07 maart 2023

Partos is geen klant bij de ING, maar steunt leden die een vuist maken tegen de fossiele beleggingen en leningen die de ING nog steeds op grote schaal aangaat. Op 7 maart roepen 26 Nederlandse organisaties die klant zijn bij ING, de bank in een advertentie in De Volkskrant op zich volledig terug te trekken uit fossiele beleggingen en leningen. Partos ondersteunt de actie omdat deze helemaal in lijn is met een van de belangrijkste doelen die we nastreven: het versnellen van de energietransitie voor een eerlijke en leefbare wereld. Onderdeel daarvan is het stoppen van financiële ondersteuning van de fossiele sector, zoals afgesproken in het klimaatakkoord van Parijs (2015).

De organisaties spreken zich voor en achter de schermen uit tegen het fossiele beleid van ING, zodat de bank maatschappelijke druk voelt om het beleid aan te passen en hun focus te verleggen naar schone alternatieven en klimaatoplossingen.