yellow shape
Partos event

Training morele oordeelsvorming voor integriteitsmedewerkers (2 ochtenden)

  • Datum en tijd 6 November 2023, 09:30 - 12:30 CET
  • Waar Online, via Zoom
  • Voor wie Integriteitsmedewerkers van leden van Partos of Goede Doelen Nederland

Deze training is volgeboekt. Wanneer er nieuwe data worden ingepland, kun je die terugvinden in de agenda op onze website

 

Let op: deze training is verspreid over 2 ochtenden:  maandag 6 en dinsdag 7 november, van 9.30 tot 12.30 uur.

Als integriteitsmedewerker ben je bezig met het totale integriteitssysteem van de organisatie: de handhaving en het moreel leerproces. Met het eerste voorkomen en bestraffen we schendingen op dit gebied. Met het moreel leerproces beantwoorden we vragen als doen we de juiste dingen? En hoe maken we afwegingen bij ethische dilemma’s? 

De training morele oordeelsvorming voor integriteitsmedewerkers(TMO) biedt deelnemers een praktische methode om in complexe situaties moreel juist te handelen en verantwoording af te kunnen leggen over hun beslissingen. In de training wordt gewerkt met belangrijke, lastige en/of twijfelachtige kwesties die de deelnemers zelf inbrengen.   

Na afloop van de training kun je binnen je eigen organisatie het moreel beraad introduceren. Op die manier werk je gaandeweg aan een integere organisatie. De dilemma’s die tijdens een moreel beraad worden besproken, kunnen ook een solide uitgangspunt vormen voor het (her)formuleren van basisbeginselen, werkafspraken en gedragscodes. De training is ook geschikt voor integriteitsmedewerkers die al ervaring hebben met het bespreken van morele dilemma’s, maar hun kennis willen opfrissen en/of een dilemma willen bespreken met mede-integriteitsmedewerkers.

Praktische zaken

De TMO vindt plaats op maandag 6 en dinsdag 7 november 2023, beide dagen van 9.30 tot 12.30 uur. In de training is plaats voor maximaal tien personen. De training wordt aangeboden door Partos en Goede Doelen Nederland en wordt gegeven door Sylvia Borren, oud-directeur van Oxfam Novib en Greenpeace en nu senior-adviseur bij Governance & Integrity. Deelname aan de TMO kost € 300,-.

Let op: bij annulering vanaf twee weken vóór de training ben je 50% van de kosten verschuldigd en bij annulering vanaf één week vóór de training ben je 100% van de kosten verschuldigd. Je kunt je wel laten vervangen door een collega. Bij aanmelding ga je automatisch akkoord met deze annuleringsvoorwaarden. Partos en Goede Doelen Nederland behouden zich het recht voor de training te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.