yellow shape

7 voordelen voor leden

In onderling vertrouwen verbindt, versterkt, vernieuwt en vertegenwoordigt Partos haar leden voor effectieve ontwikkelingssamenwerking. Hoe? Lees hieronder op welke manieren je van het Partos lidmaatschap profiteert.

1

Jouw belangen behartigd en je organisatie vertegenwoordigd op diverse gebieden

Partos vertegenwoordigt jouw organisatie op verschillende fora. Je belangen worden actief behartigd; in politiek Den Haag, in Europese kringen en in de media.

2

Je organisatie profiteert van gedeelde kennis én van samenwerking voor innovatie

Partos faciliteert leden in een vertrouwde omgeving voor kennisuitwisseling en voor gezamenlijke innovatie en biedt leden de mogelijkheid om via Partos 9001 hun kwaliteitsbeheer zodanig in te richten dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken hen vrijstelling geeft van de organisatietoets bij subsidieaanvragen.

3

Je organisatie professionaliseert dankzij trainingen en bijeenkomsten

Als lid van Partos heb je toegang tot een divers aanbod aan trainingen, bijeenkomsten, cursussen en netwerkgelegenheden, waar je door middel van kennisdeling en ondersteuning verder professionaliseert. Bekijk ons aanbod in de Partos agenda.

4

Via Partos genereer je een grotere slagkracht door gezamenlijke beleidsbeïnvloeding

Door een gezamenlijke belangenbehartiging en/ of beleidsbeïnvloeding te voeren richting publiek, de private sector, politiek en overheid, is de slagkracht van gedeelde initiatieven groter en voorkomen we tegelijkertijd versnippering van de boodschap van de ontwikkelingssector.

5

Samen werken aan een verbetering van de beeldvorming van ontwikkelingssamenwerking

Een goede beeldvorming van ontwikkelingssamenwerking is van groot belang en heeft automatisch ook effect op je eigen organisatie. Leren van elkaar en gezamenlijke campagnes versterken de beeldvorming.

6

Via Partos heb je toegang tot een breed netwerk aan organisaties

Met meer dan honderd leden (en de duizenden mensen die er werken) maak je deel uit van een grote vereniging. Dit netwerk geeft toegang tot onder andere vele internationale partnerorganisaties, bedrijven en overheden. Je komt elkaar tegen op een van de vele (digitale) bijeenkomsten. Hier worden contacten gelegd, kennis gedeeld en oplossingen gezocht.

7

Flinke besparingen dankzij Partos’ Shared Services

Van dienstreizen tot politieke monitoring tot vaste telefonie. Als lid van Partos kan je organisatie profiteren van onze Shared Services. Een waaier aan diensten tegen zeer gunstige voorwaarden, waarmee je tijd en geld bespaart.

7.5

Partos 9001

De Partos 9001 is door een Partos-werkgroep van kwaliteitsmanagers ontwikkeld als de meest adequate toepassing van de ISO 9001 voor ontwikkelingsorganisaties.

Met deze Partos 9001 verklaring bovenop de ISO certificering, kun je in aanmerking komen voor een algemeen geldende vrijstelling voor de de Organisational Risk and Integrity Assessment van het Ministerie (voorheen COCA). Lees meer

Wij geloven dat samenwerking en verbinding noodzakelijk zijn om zowel mens als natuur te laten floreren. Natuur staat niet los van de mens, maar is integraal en onlosmakelijk onderdeel van de natuur. Die noodzaak tot samenwerking en verbondenheid zien we ook bij Partos en al haar leden. Met veel vertrouwen zien we er dan ook als WWF-NL naar uit om hier ons steentje aan bij te dragen.
WWF
Samen werkt als we er als internationale hulporganisaties daadwerkelijk in slagen om op onze belangrijke en actuele thema's elkaar vanuit onze eigen competenties en kracht aan te vullen en te versterken ten gunste van gezamenlijke doelen. Dan stijgen we boven de grenzen van onze eigen organisatie, hoe klein of groot ook, uit en werken we daadwerkelijk aan wat er mondiaal nodig is voor een hoopvolle en rechtvaardige wereld.
World Vision
Samen werkt betekent voor ons verbinding, niet voor niets één van onze kernwaarden als organisatie. Of het nu gaat om voetballers, coaches, vrijwilligers, fans, clubs, gemeenschappen of partners. Als team met elkaar in gesprek zijn, kennis en ervaringen delen, samen innoveren om de beleving en maatschappelijke kracht vooruit te brengen.
KNVB WorldCoaches

Wil je lid worden?

Lid worden