yellow shape
activiteit

Shared Services

Als lid van Partos heb je profijt van interessante diensten tegen gunstige voorwaarden, zoals geldbesparing door bundeling van inkoopkracht, tijdsbesparing door inzet van Partos en professionele inkoop met regelmatige evaluaties. De Shared Services zijn niet voor niets een van onze 7 voordelen voor leden. Lees hieronder van welke diensten jij gebruik kan maken!

Vertalingen via Livewords 

Vanaf 1 april 2017 maakt Vertaalbureau Livewords (voorheen Concorde) uit Amstelveen deel uit van het Shared Services aanbod van Partos. Dit betekent dat alle Partos-leden tegen een gunstig tarief teksten kunnen laten vertalen door Livewords. Het raamcontract is tot stand gekomen op verzoek van enkele leden, waardoor je niet zélf bij elke vertaalopdracht de markt hoeft te verkennen. Naast de gunstige tarieven is er voor de leden één vaste projectmanager, worden vertalingen altijd gedaan door native speakers en is er een correctie door een tweede lezer.

Partos’ politieke monitoring: weten wat er speelt in Den Haag

Altijd op de hoogte zijn van politiek Den Haag op het gebied van ontwikkelingssamenwerking? Met behulp van de Partos Politieke Monitor stellen we Partos-leden in de mogelijkheid om zich goed te laten informeren wat er door het jaar heen gebeurt. Zo ben je altijd op de hoogte en kun zo je lobby optimaliseren. Wekelijks ontvangen abonnees een update per mail met daarin een selectie van relevante Kamerstukken en nieuwsberichten, inclusief een korte duiding. Ook maken we regelmatig verslagen van debatten en bevat de mailing een politieke agenda. Daarnaast is er het online monitoringssysteem, monitor.partos.nl, een database waarmee je alle artikelen kunt doorzoeken en teruglezen. Ook worden relevante stukken per partij en thema gecategoriseerd, zodat je snel vindt wat je zoekt.  Ben je lid en je wilt je voor deze service opgeven?  Lees meer

CIBT visumdiensten

Regel voordelig je visum- en legalisatie aanvragen via CIBT Visas, een van de meest succesvolle contracten binnen de Shared Services. Veel leden maken er gebruik van, waarschijnlijk omdat de kortingen hier hoog oplopen. Als Partos-lid krijg je korting op de bemiddelingstarieven van CIBT Visas. Ook kunnen Partos-leden gebruik maken van de Special Service-/VIP desk van CIBT voor een meer persoonlijke en deskundige service en kortere wachttijden. Je bespaart de kosten van een reisagent en de inschrijving bij CIBT Visas is kostenloos. 

Zakelijke reisverzekering via AON

Partos heeft een overeenkomst gesloten met AON-Hewitt betreffende een zakelijke reisverzekering. De dekking is hierbij afgestemd op de specifieke risico’s die de leden lopen bij hun werkzaamheden. Met deze overeenkomst is een wereldwijde dekking geregeld, die zowel landen met een verzwaard reisadvies dekt als crisisgebieden. De verzekering dekt daarnaast verschillende elementen in relatie tot de veiligheid, waaronder dekking voor kidnapping en voor politieke evaluatie. De dekking wordt automatisch uitgebreid tegen molest (schade bij ongeregeldheden) over de gehele wereld. Voor de directe aanvraag van een offerte kun je terecht bij ngo@aon.nl. 

Dienstreizen met ATPI

Op het gebied van dienstreizen kun je veel besparen, reizen zijn voor ontwikkelingsorganisaties vaak een veelvoorkomend aspect van het werk. Voor dienstreizen bestaat er het ATPI -Partos raamcontract. De keuze voor ATPI is gebaseerd op hun uitgebreide Duty of Care programma en de hoge score die zij haalde op onze kwaliteits- en transparantiecriteria.  

Juridische, fiscale en notariële dienstverlening via preferred suppliers

Partos heeft voor haar leden bij een aantal bedrijven speciale tarieven en condities verkregen, en zo een lijst preferred suppliers in de juridische en notariële dienstverlening opgesteld. Gezamenlijk verkrijgen Partos-leden daarmee een aanzienlijke korting. Voordeel van de preferred suppliers is ook dat deze bedrijven de sector goed kennen en je niet alles opnieuw opnieuw hoeft toe te lichten. Enkele van deze preferred suppliers zijn Vijverberg juristen, Pels Rijcken, BTW Plaza en Mazars. Deze bureaus helpen bij allerlei zaken, ieder vanuit hun eigen specialisatie. Denk hierbij aan de regels rondom statutenwijzigingen, schenkingen, het opstellen en toetsen arbeidsovereenkomsten, reorganisaties en aansprakelijkheid. 

AVG-tool

De Stichting AVG voor verenigingen heeft een handige tool ontwikkeld waarmee je stapsgewijs door de procedure heen kan ‘lopen’ en er achter kan komen of jouw organisatie voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze AVG-tool is voorzien van vele formats en documenten die je makkelijk op maat kan maken voor je eigen organisatie. Partos-leden kunnen hier met 50 procent korting gebruik van maken. De kosten hiervan zijn gebaseerd op de personeelsomvang. Kies je ervoor om gebruik te maken het programma? Dan krijg je vier keer per jaar praktische hulp om na te gaan of je helemaal up to date bent en dus nog voldoet aan de AVG-wetgeving. Door het gebruik van de tool, maak je jouw organisatie binnen een paar uur AVG-proof.  

Arbeid over de grens en internationale tewerkstelling

Het inschakelen van  werknemers in het buitenland is iets wat in de branche van ontwikkelingssamenwerking vaak voorkomt. Vaak zijn dat ingewikkelde gevallen, die vaak ook weer sterk verschillen van elkaar, waarbij actuele expertise noodzakelijk is. Exterus is een onafhankelijk kantoor dat is gespecialiseerd in advisering en ondersteuning van werkgevers en werknemers die te maken hebben met grensoverschrijdende arbeid en internationale tewerkstelling. Partos heeft met Exterus prijsafspraken gemaakt, waarbij voor Partos-leden kortingen gelden van 20 tot 25 procent. 

Partos vacaturebank

Partos heeft voor haar achterban een vacaturebank waar leden zelf hun vacatures op kunnen promoten en delen. Het delen van vacatures via de Partos vacaturebank zorgt voor het doelgericht aanspreken van nieuwe werknemers die op zoek zijn naar werk binnen de ontwikkelingsbranche. Plaats hier zelf jouw vacature. 

Voor Wemos als kleine organisatie zijn de shared services een uitkomst. We kunnen alleen nooit dergelijke goede prijzen en faciliteiten binnenhalen en het hele offerte- en evaluatietraject dat door Partos en een kleine groep leden wordt uitgevoerd scheelt mij veel tijd.
Evelien Colenberg Wemos
De druk op organisaties is groter geworden om meer te doen met minder. Door meer samenwerking kunnen we onze concurrentiekracht vergroten en worden we ineens een serieuze speler in de inkoopmarkt
Edukans Ton van der Maat