yellow shape
Lobby & Advocacy News

ING Fossielvrij?

Veel NGO’s bankieren bij ING. Nog steeds financiert ING jaarlijks met gemiddeld 9 miljard euro de fossiele industrie, en maakt daarmee veel nieuwe fossiele infrastructuur nodig. Dit bleek ook weer uit de Pointer-uitzending “de gasmiljarden van ING” van afgelopen zondag.

24 November 2022

 

Fossielvrij NL wil druk op ING om betere beleggingen

Nadat eerder dankzij publieke druk pensioenfonds ABP gestopt is met het investeren in fossiele bedrijven, zet Fossielvrij NL zich nu in om door middel van maatschappelijke druk te zorgen dat de grootste bank van Nederland zijn volle gewicht gaat zetten achter de energietransitie. Daarbij is de druk vanuit klanten van ING en het maatschappelijk middenveld essentieel.

Voor veel organisaties is het niet mogelijk is om over te stappen naar een duurzame bank, vanwege de beperkte capaciteit van kleinere banken en het potentiële verlies van donateurs. Daarom vragen we organisaties die bij ING bankieren niet zozeer om over te stappen, maar om zich voor en achter de schermen uit te spreken tegen het fossiele beleid van ING, zodat de bank maatschappelijke druk voelt om het beleid aan te passen en hun focus te verleggen naar schone alternatieven en klimaatoplossingen.

Sluit je aan!

Partos ondersteunt dit initiatief en heeft zich hierbij aangesloten. Wil je ook aansluiten als organisatie, meld je dan hier aan. Fossielvrij NL neemt dan contact met je op, voordat er een concrete uiting naar buiten gaat. https://act.350.org/signup/uitspreken-INGFossielvrij/