yellow shape
Belangenbehartiging & Beleidsbeïnvloeding

Bart Romijn op BNR Nieuwsradio en in het Nederlands Dagblad: “Extra noodhulp nodig om bestaande hulpstructuren te behouden”.

De sociaaleconomische impact veroorzaakt door de coronacrisis is groot, met name ontwikkelingslanden zijn erg kwetsbaar voor de gevolgen van de crisis. Bart Romijn, namens Partos, pleit voor extra noodhulp en ondersteuning gericht op ontwikkelingslanden in een interview met het Nederlands Dagblad en in een uitzending van BNR Nieuwsradio.

14 april 2020

Vanochtend 14 april werd Bart geïnterviewd door BNR Nieuwsradio. “Naast preventie en humanitaire hulp moeten we ervoor zorgen dat lokale organisaties die zich onder andere richten op de instandhouding van systemen voor gezondheid, voedsel en schoon water niet omvallen. Dit alles pleit ervoor om het budget voor ontwikkelingssamenwerking te verhogen,” aldus Bart. Luister hier het fragment terug.

Er is extra geld nodig voor noodhulp aan ontwikkelingslanden om ervoor te zorgen dat de bestaande zorg- en hulpstructuren nog overeind staan na de coronacrisis, benadrukt Bart in een interview met het Nederlands Dagblad. Op deze manier kunnen lokale organisaties hun hulp garant stellen, ook na de crisis. Lees het hele artikel van 28 maart hier.