yellow shape
Organisatie & Kwaliteit Nieuws

Blog Liana: Kerstgroet

Ik ben niet van de quotes. Ik heb geen favoriete quote van één persoon en ik vind ze vaak irritant omdat ze de werkelijkheid platslaan. Toch was een quote van Churchill deze week totaal onverwacht mijn inspiratie voor Kerst en ik deel die graag met jullie. “A pessimist sees the difficulty in every opportunity. An optimist sees the opportunity in every difficulty.”   

18 december 2023

“A pessimist sees the difficulty in every opportunity. An optimist sees the opportunity in every difficulty.” – Churchill

Ik wens iedereen dan ook van harte een stevige dosis optimisme toe!

We gaan het nodig hebben. Er zijn zoveel grote uitdagingen op het moment dat het steeds moeilijker wordt om de kansen te blijven herkennen. Maar dat er kansen zijn, moeten we altijd blijven geloven én blijven zien. Kansen om het tij te keren op de lange termijn en op korte termijn om het verschil te maken in iemands leven. Dat kan door te producten te geven aan de voedselbank, door een eenzame buur of familielid uit te nodigen voor het Kerstdiner of door een donatie te doen aan een goed doel, waardoor je iemand in moeilijke omstandigheden ver(der) weg kunt bijstaan. We kunnen als individu en als werknemer van ontwikkelingsorganisaties het verschil maken in het leven van heel veel mensen dichtbij en ver weg.  

Samen blijven we strijden voor vrede en rechtvaardigheid

Dat zijn de kansen, die kunnen we voor ogen houden als we dealen met de voor ons gevoel wellicht te grote problemen, die nu spelen. En ik hoop dat we, door optimistisch te blijven en kansen te blijven zien en pakken, het verschil mogen blijven maken voor mensen die het moeilijk hebben. Samen blijven we strijden voor vrede en rechtvaardigheid, waar dan ook ter wereld.  

Een fijne Kerstperiode gewenst en een goed begin van het nieuwe jaar!