yellow shape
nieuws

Campagne ‘Hart boven Hard’ roept Nederlanders op te kiezen voor solidariteit

Een brede coalitie van organisaties slaat de handen ineen en staat op voor vrede, mensenrechten en gelijke kansen, en een samenleving waar discriminatie en uitsluiting actief worden bestreden. Onder de naam ‘Hart boven Hard’ roepen we het publiek op om een manifest te ondertekenen en bij de Europese verkiezingen op 23 mei 2019 te stemmen tegen verdeling en voor gelijkheid en solidariteit. Op zondag 19 mei vindt een manifestatie plaats in Utrecht, waar naast een inhoudelijk programma en muziek de bezoekers een gezamenlijk statement kunnen maken voor een solidaire samenleving. Op deze dag komen mensen in tien Europese landen in actie.

06 mei 2019

Het manifest ‘Hart boven Hard’ is ondertekend door de volgende organisaties: Amnesty International, ASKV, BothENDS, Code Rood, Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie, Comité 21 Maart, Cordaid, De Goede Zaak, Dokters van de Wereld, Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling, Fossielvrij NL, Foundation Max van der Stoel, Greenpeace Nederland, Humanistisch Verbond, Internationale Socialisten, La Benevolencia, LSVb, Stichting Meld Islamofobie, Milieudefensie, PAX, Partos, Pride Amsterdam, Prove Them Wrong, Solidaridad, Stem op een Vrouw, Stop Wapenhandel, S.P.E.A.K, Transnational Institute, Vluchtelingenwerk Nederland, Women’s March Netherlands.

Manifestatie ‘Hart boven Hard’ in Utrecht
Jurjen van den Bergh van burgerbeweging DeGoedeZaak: “Wij zijn geïnspireerd door iedereen die de afgelopen maanden de straat op ging en zich uitsprak voor een beter klimaat, voor gelijke rechten en tegen racisme en haat. Vlak voor de verkiezingen vragen wij aandacht voor de samenleving die wij willen: een eerlijke economie, fair en ambitieus klimaatbeleid en een gelijkwaardige en vreedzame samenleving.”

Op de manifestatie, op 19 mei in het Park Transwijk in Utrecht, is naast een hoofdpodium met informatie en optredens van artiesten als Fresku, Kasba, Sabrina Starke en Onias Landveld, ook een tent waarin inhoudelijke debatten worden gehouden met sprekers uit binnen- en buitenland. Rond 16:00 uur laten alle aanwezige bezoekers samen zien dat ze ‘hart boven hard’ kiezen. De manifestatie duurt van 13:00-17:00 uur en de exacte programmering volgt later. Ook in Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Zweden, Polen, Hongarije, Spanje, Tsjechië, Italië en Litouwen laten mensen op die dag van zich horen.

Toename haat en onverdraagzaamheid in Europa
Haat en onverdraagzaamheid zijn in heel Europa in opmars. Dit is een bedreiging voor de rechtsstaat en onze vrije samenleving. Op 23 mei zijn er verkiezingen en kiezen we een nieuw Europees parlement. Dit is een kans om op te staan en een grens te trekken tegen dat wat onze waarden bedreigt.

‘Meer en meer zien we in Europa, en ook in eigen land, dat mensenrechten onder druk staan en worden we geconfronteerd met de taal van verdeeldheid, uitsluiting, angst en zelfs haat. Wie niet wil dat Nederland ook die kant uitgaat, moet van zich laten horen.’ Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International Nederland

Link website: www.hartbovenhard.nu

Voor meer informatie:  

  • Sera Koolmees, Partos, tel. 06-25051789, e-mail sera@partos.nl 
  • Ingrid Coenen, Partos, tel. 020 32 09 901, e-mail ingrid@partos.nl