yellow shape
[EN] Innovation Hub

Finalisten Impact Challenge Award 2021 bekend

De Impact Challenge Award is de prijs voor de meest inspirerende leerervaring op het gebied van impactgericht werken. De jury heeft de zes finalisten voor de Award bekend gemaakt. In de categorie organisaties tot € 500.000 baten per jaar zijn dit Niketan, Blijdschap Voor De Dieren en Wakibi. In de categorie organisaties vanaf € 500.000 baten per jaar zijn dit Simavi, Fier en Longfonds. Tijdens het Impact Event op vrijdag 19 november worden de winnaars door publiek en jury gekozen.

04 november 2021

De Impact Challenge is een sectorbreed initiatief om gezamenlijk de maatschappelijke impact van goede doelen en ontwikkelingsorganisaties te vergroten en zichtbaarder te maken. Al jaren wordt veel gemeten en geëvalueerd door goede doelen en ontwikkelingsorganisaties. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. Ook zijn er grote verschillen in strategieën, programma’s en activiteiten. Daarom heeft de sector het initiatief genomen voor de Impact Challenge om gezamenlijk naar impact te kijken en van elkaar te leren.

 

Sinds 2019 wordt de Impact Challenge Award uitgereikt aan de organisatie die het beste in staat is om geleerde lessen te vertalen naar een concreet en inspirerend advies voor collega-organisaties. Dit jaar zijn er voor het eerst twee categorieën: organisaties tot € 500.000 baten per jaar en organisaties vanaf € 500.000 baten per jaar. De prijs wordt dit jaar dan ook twee keer uitgereikt.

 

Uit alle inschrijvingen heeft Paul Smeets, hoogleraar Filantropie en Sustainable Finance aan de Universiteit Maastricht, voor beide categorieën drie goede doelen geselecteerd. In de komende weken gaat de vakjury aan de slag, bestaande uit Tjeerd Krumpelman (Global head of advisory, reporting & engagement / Group Sustainability bij ABN AMRO), Sara Kinsbergen (Program Director AMID and Assistant Professor CAOS bij de Radboud Universiteit) en Marleen Janssen Groesbeek (lector Sustainable Finance & Accounting bij Avans Hogeschool).

 

Tijdens het Impact Event op vrijdag 19 november presenteren de finalisten hun verhaal aan het publiek. Het publiek mag live stemmen op zijn of haar favoriet. Het oordeel van de vakjury bepaalt 65% en de publieksscore 35% van het eindcijfer. De winnaars van beide categorieën worden ter plekke bekend gemaakt. De winnaar van de categorie tot € 500.000 baten per jaar wint een persoonlijke wetenschapper als coach. Robin Aarts, MA, van de Universiteit Maastricht helpt deze organisatie om de volgende stap te zetten in impactmanagement en trekt een half jaar op met de winnaar. De winnaar van de categorie vanaf € 500.000 baten per jaar wint een persoonlijke impact-team met experts van ABN AMRO.

 

Meer informatie over de Impact Challenge Award en het Impact Event is te vinden op www.impact-challenge.nl.

Wil je deelnemen aan het event? Aanmelden voor het event op vrijdag 19 november kan hier.