yellow shape
Publication

Digital Dalits, Colourful Carroças: Civil Society Action for Inclusion

Nog steeds worden er overal ter wereld mensen uitgesloten. Ze worden buitengesloten om wie ze zijn en om van wie ze houden, om wat ze doen en hebben of om dat wat ze niet hebben, om hoe en waar ze hun leven leiden. Maatschappelijke organisaties zetten zich in om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft, dat iedereen mee kan doen en dat iedereen dezelfde kansen krijgt. Om deze organisaties aan te moedigen en om inspiratie uit hun acties te halen, heeft The Spindle, het voormalige innovatieplatform van Partos, de handen ineengeslagen met The Broker, resulterend in de derde samenwerkingspublicatie over maatschappelijk activisme. Tijdens het Partos Innovation Festival 2019 is de publicatie gelanceerd: ‘Digital Dalits, Colourful Carroças, Civil society action for inclusion’.

In samenwerking met The Broker startten we in 2017 met een serie publicaties over creatieve, inspirerende en innovatieve maatschappelijke trends en ontwikkelingen op het vlak van civic space. Digital Dalits, Colourful Carroças is de derde uit de reeks en volgt de publicaties Joining forces, sharing power: civil society collaborations for the future uit 2018 en Activism, Artivism and Beyond: inspiring initiatives of civic power uit 2017 op.


Digital Dalits, colourful Carroças is gelanceerd tijdens Partos Innovation Festival 2019. Op 11 oktober dat jaar organiseerden Partos en The Spindle het jaarlijkse Partos Innovation Festival. Het programma zat vol met sessies en workshops waarin we werden ondergedompeld in het thema: Inclusie. Met meer dan 400 participanten verkenden we innovatieve en transformatieve manieren om een inclusievere wereld te creëren. Het perfecte moment voor The Spindle en The Broker om dit kleurrijke boek te lanceren! Yannicke Goris, een van de auteurs, overhandigde het eerste boek aan spreker Yetnebersh Nigussie, wie ook was geïnterviewd voor dit boek. Een feestelijk moment voor alle betrokken partijen: The Spindle, Partos, The Broker, Civicus en het Nederlansde Platform Leave No One Behind.

Inclusion is both a process and a goal, where everyone, regardless of gender, religion or disability, or any other status, can contribute and benefit from existing opportunities, on an equal basis with others.” – Yetnbersh Nigussie

Creëer een ruimte voor hen die nu buitengesloten worden om zo een wereld te vormen waarin iedereen kan deelnemen

Nog steeds worden er overal ter wereld te veel mensen uitgesloten in de maatschappij. Ze worden buiten de samenleving gehouden om wie ze zijn en van wie ze houden, om wat ze doen en hebben of om dat wat ze niet hebben en om hoe en waar ze hun leven leiden. In Digital Dalits, Colourful Carroças worden de verschillende belemmeringen die deze mensen ondervinden besproken. Daarnaast wordt er gefocust op de verschillende manieren waarop zij en organisaties die hen ondersteunen zich inzetten voor een meer inclusievere maatschappij. Wat ‘Digital Dalits, Colourful Carroças’ doet is het creëren van bewustzijn van het belang van inclusie en daarbij ervoor te zorgen dat lezers goed in de spiegel kijken. Laat jij iemand achter? Draag jij bij aan een gelijke en inclusieve wereld? Is er iets anders wat jij, of jouw organisatie, kan doen om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen? We hopen dat de verhalen nieuwe ideeën en inspiratie opleveren en dat ze voor nieuwe manieren zorgen om ruimte te creëren voor hen die nu buitengesloten worden en om zo een wereld te vormen waarin iedereen kan deelnemen.