yellow shape
Communicatie & Beeldvorming Blog

Partos team | Dubbelinterview met Sonja en Erika

21 juli 2022

Vlak voor de zomer zijn er twee nieuwe medewerkers bij Partos gekomen. Hiermee is ons team helemaal compleet. Maar wat vinden onze nieuwe medewerkers van hun eerste weken bij Partos? En hoe kijken zij naar hun toekomst bij Partos?

In dit dubbelinterview lees je er alles over!

 

Welkom bij Partos!

Sonja: Welkom bij Partos. Hoe zijn jouw eerste weken verlopen?

Erika: Dank je! Ik ben 1 juli begonnen als communicatieadviseur. Ik ben dus nog hartstikke nieuw. Mijn eerste indruk is erg goed. Het is een fijn team met veel kennis, maar iedereen is ook erg toegankelijk. Verder duizelt het me nog van alle dingen die Partos doet. Ik ben me nu dus zo veel mogelijk aan het inlezen. En hoe is dat met jou? Jij werkt nu twee maanden bij Partos?

 

Sonja: Ja inderdaad, ruim 8 weken alweer! Ik ben eind mei gestart als Learning Experience Facilitator bij de Innovation Hub van Partos. In het begin is alles wel overweldigend, Er gebeurt inderdaad zoveel. Maar ik weet nu al beter wat er allemaal speelt. Ik heb mijn draai gevonden en weet waar ik de komende tijd aan wil werken.

 

Wat breng je mee?

Sonja: Wat heb je hiervoor gedaan, en hoe ben je bij Partos terecht gekomen?

Van sociale wetenschappen tot communicatieadviseur

Erika: Ik heb sociale wetenschappen gestudeerd. Daar was al veel aandacht voor globalisering en internationale samenwerking. Na mijn studie heb ik een tijdje vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Afrika. Omdat ik nog niet precies wist wat ik wilde in mijn werkzame leven, ben ik de detachering in gegaan. Het idee was toen om in een paar jaar snel veel werkervaring op te doen, zodat ik beter wist wat ik wel en niet leuk vond. Die paar jaar zijn er uiteindelijk bijna 16 geworden! In die tijd heb ik heel veel verschillende opdrachten gedaan. Zo heb ik de communicatie bij een fusie tussen twee verzekeraars gedaan. En ik heb voor de sociale dienst gewerkt. Dat was begin dit jaar ook erg druk, met alle aanpassingen in de inburgeringswet, de energietoeslagen. Na de hele coronaperiode merkte ik dat de detachering me minder trok. Je krijgt toch minder snel een band met je collega’s. Daarnaast wilde ik graag meer weten over ontwikkelingssamenwerking. Dus toen deze baan voorbij kwam, was ik gelijk erg enthousiast. En wat jij heb jij gedaan voor je bij Partos kwam?

Van watermanagement tot Learning Experience Facilitator

Sonja: Ik heb watermanagement gestudeerd aan de Hogeschool Van Hall Larenstein en de WUR. Na mijn studie ben ik naar Peru vertrokken. Daar heb ik verschillende projecten gedaan op het gebied van (internationaal) watermanagement en klimaat. In Peru was ik ook onderzoeker en docent. Na 11 jaar ben ik weer terug naar Nederland gekomen. Daar heb ik onder andere als docent voor mijn oude opleider Hogeschool Van Hall Larenstein gewerkt, ook hier weer met de focus op water gerelateerde rampenpreventie, klimaatadaptatie en gender. Ik heb een passie voor lesgeven en onderwijs, maar ik miste ook de feeling met de praktijk en liep aan tegen de werkdruk binnen het onderwijs. Daarom ben ik toen voor mezelf begonnen en heb leuke en leerzame opdrachten gedaan op het raakvlak van water en ontwikkelingssamenwerking. Ik had toen ook meer ruimte om tijd te besteden aan mijn hobby’s (zwemmen, fietsen, lezen) en mijn familie. Maar ik miste de samenwerking en kennisdeling met collega’s. Die heb ik nu gelukkig bij Partos gevonden!

 

Een blik op de toekomst

Erika: Wauw, wat een mooie achtergrond! Wat wil jij bijdragen aan Partos?

Leertraject over klimaatrechtvaardigheid

Sonja: Ik zal me richten op leren binnen de strategic partnerships tussen onze leden en de organisaties in het zuiden. Er komen maandelijkse sessies met meer diepgang, bijvoorbeeld over Corona en de gevolgen daarvan op de strategic partnerships. Daarnaast wil ik een leertraject rondom klimaatrechtvaardigheid gaan vormgeven. Weet jij al wat je kan bijdragen?

Toegankelijke teksten

Erika: Op dit moment hou ik me vooral bezig met de teksten op de website en in de nieuwsbrieven. Op die manier lees ik me meteen in. Met mijn achtergrond als tekstschrijver wil ik vooral dat onze artikelen ook lekker leesbaar zijn. We hebben zoveel informatie en kennis, maar het is soms best ingewikkeld om precies tot de kern te komen. Ik kan me voorstellen dat niet alle leden met dezelfde materie bezig zijn. Dus dan moet de informatie op een heldere manier gedeeld worden, zodat het voor iedereen toegankelijk is.