yellow shape
Communicatie & Beeldvorming Nieuws

Nieuwe editie van ‘Voorbij de borrelpraat: feiten en fabels over ontwikkelingssamenwerking’  

Op 25 april verschijnt een nieuwe, geheel herziene editie van ‘Voorbij de borrelpraat’. Dit handzame boekje neemt je mee langs onbekende feiten en veelgehoorde fabels over ontwikkelingssamenwerking. Tot vrijdag 5 april kun je via de link hieronder exemplaren bestellen. 

28 maart 2024

Voorbij de borrelpraat is een prikkelend, praktisch en vlot geschreven boekje voor iedereen die meedoet aan het gesprek over internationale samenwerking. In 16 lemma’s geeft het antwoord op vragen als: waarom is er nog armoede na 75 jaar hulp? Hoeveel ontwikkelingsgeld blijft aan de strijkstok hangen? En wat heeft ontwikkelingssamenwerking opgeleverd? Daarmee hoopt het bij te dragen aan een constructief en onderbouwd gesprek over dit onderwerp. 

Wie schreef Voorbij de borrelpraat?

‘Voorbij de borrelpraat’ is geschreven door ontwikkelingsgeograaf en mediawetenschapper Mirjam Vossen. Zij schreef in 2009 ook de eerste, in roze uitgevoerde editie. De nieuwe uitgave werd mede mogelijk gemaakt door Cordaid, The Hunger Project, Wilde Ganzen, World Vision en Woord en Daad. De beelden zijn van BRANDOUTLOUD.   

Wil jij het boekje bestellen?

‘Voorbij de Borrelpraat’ verschijnt in een digitale en in een gedrukte versie. Wil jij een aantal exemplaren bestellen voor je collega’s, je netwerk en je achterban? Geef dat snel door aan ons via dit online formulier. De prijs is 2 euro per stuk. Uiterlijk vrijdag 5 aprilwordt het aantal aan de drukker doorgegeven. Dus wees er op tijd bij en geef direct door hoeveel boekjes jij straks op je keukentafel wilt hebben liggen voor jouw relaties.