yellow shape
Organisatie & Kwaliteit Shared Services

Pro Bono Connect: verbinder voor gratis juridische steun

Pro Bono Connect is één van onze Shared Services op juridisch gebied. Zij kunnen je verbinden met advocaten van topkantoren voor gratis juridisch advies & diensten. Pro Bono Connect is in 2015 opgericht door het Nederlandse Juristen Comité voor Mensenrechten met als doelen: het versterken van het maatschappelijk middenveld, het vergroten van toegang tot het recht en het inspireren van advocaten tot het werken voor het algemeen belang. 

14 mei 2024

Wat kan Pro Bono Connect voor je doen?

Je kunt bij hen terecht voor vragen over bijna alle rechtsgebieden, bijvoorbeeld over contracten, het opzetten van een Raad van Toezicht, werknemers in het buitenland of belastingrecht. Zij werken niet op het gebied van sociale advocatuur, zoals slachtoffer-, straf-, familie- en vreemdelingenrecht. Pro Bono Connect denkt graag met je mee over het formuleren van operationele en strategische verzoeken, bijvoorbeeld over een onderzoek of rechtszaak met directe bijdrage aan de impactiemissie van je organisatie 

Wie kunnen bij Pro Bono terecht?

Organisaties met een maatschappelijk doel kunnen gebruik maken van de diensten Pro Bono Connect. Ook wanneer een organisatie nog in oprichting is, denk aan stichtingen en verenigingen, kun je contact met hen opnemen. Daarnaast moet het om vragen gaan die de organisatie zelf niet kan oplossen. Om een betrouwbare partner te blijven voor de gehele maatschappelijke sector, bemiddelt Pro Bono Connect niet bij conflicten tussen twee ngo’s. 

Workshops voor NGO Healthcheck

Onlangs heeft Pro Bono Connect een speciale ‘NGO Healthcheck’ ontwikkeld waarmee je kunt zien hoe ‘gezond’ je organisatie is. De healthcheck bestaat uit een reeks self-assessments en workshops op het gebied van governance, fiscaalrecht, arbeidsrecht en privacy. De eerste workshop is op 10 juni en gaat over de risico’s van aangeklaagd worden voor smaad en laster en SLAPP’s; dit zijn rechtszaken die aangespannen worden met het doel een kritische partij te intimideren en tot zwijgen te brengen. Deze workshop vindt plaats tijdens de Europese Pro Bonoweek van 10-14 juni. In die week vinden er nog meer bijeenkomsten plaats in Amsterdam, bijvoorbeeld over Milieu & Klimaat op 14 juni. En op 12 juni wordt de jaarlijkse Pro Bono Ronde Tafel georganiseerd. Kom langs voor informatie en inspiratie en laat Pro Bono Connect weten hoe pro bono-advocaten jou het beste kunnen helpen! 

Het volledige programma van de Pro Bonoweek vind je op LinkedIn.

Je bent van harte welkom bij één van de activiteiten

Meer informatie?

Je kunt op meerdere manieren contact opnemen:

Wil je meer informatie over de Shared Services van Partos? Kijk dan hier of neem contact met Mariska Keizer. 

Benieuwd naar de voordelen voor leden?

Bekijk de voordelen