yellow shape
Organisatie & Kwaliteit Nieuws

Shared Services | Partos en Acolad bundelen opnieuw vertaalkracht   

Partos en Acolad hebben dit najaar hun overeenkomst verlengdom onze leden te ondersteunen in de meertalige communicatie. Met deze overeenkomst kan Acolad onze leden een aantrekkelijk tarief beiden voor hun services. 

Acolad verzorgt professionele vertaling van hoge kwaliteit, aangepast aan de terminologie, stijl en vereisten per opdrachtgever. Acolad heeft jarenlange ervaring met het vertalen van teksten voor diverse NGO’s en maakt gebruik van geavanceerde technologieën. 

14 november 2023

Geavanceerde (vertaal)technologie

Een voorbeeld van de geavanceerde technologieën waar Acolad gebruik van maakt is het vertaalgeheugen. Iedere vertaling wordt hierin opgenomen, zodat dezelfde segmenten uit toekomstige teksten hieruit vertaald kunnen worden. Hierdoor worden kosten bespaard en de consistentie gewaarborgd. Voor Partosleden maakt Acolad kosteloos een vertaalgeheugen aan. 

Professionele vertalers bieden kwaliteit

Acolad heeft een uitgebreid netwerk van professionele vertalers die gespecialiseerd zijn in verschillende vakgebieden. Hierdoor leveren ze vertalingen die ook de specifieke terminologie en nuances van het vakgebied begrijpen. Het strenge kwaliteitsborgingssysteem van Acolad zorgt ervoor dat elke vertaling aan de hoogste standaarden voldoet. Zo maken ze onder meer gebruik van van revisoren en proofreaders om de kleinste foutjes te elimineren. 

 Verschillende talen

Acolad kan een breed scala aan talencombinaties aanbieden door hun wereldwijd netwerk van kantoren en vertalers. Dit stelt ze in staat om klanten te bedienen die internationaal actief zijn en behoefte hebben aan vertalingen in verschillende talen. De belangrijkste talencombinaties die Acolad aanbiedt zijn:  

  • Nederlands – Engels  
  • Nederlands – Frans   
  • Nederlands – Arabisch   
  • Nederlands – Portugees   
  • Engels – Nederlands   
  • Engels – Frans   
  • Engels – Arabisch   
  • Engels – Portugees  

Veel meer dan alleen vertalen

Acolad doet meer dan vertalen: ondertiteling, voice-overs, beëdigde vertalingen, copywriting/transcreation,  DTP werk, E-learning modules (lokalisatie en het opmaken van een E-learning), verschillende tolkdiensten: interceptietolkdiensten, gebarentolken en schrijftolken. 

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edris Mehrbaz. Hij kan onder andere vertellen hoe het vertaalgeheugen werkt, en wat de voordelen hiervan zijn. Bij hem kunnen Partosleden vrijblijvend een offerte aanvragen.  

Ook bij Marleen Kooij kun je de tarieven voor verschillende vertaaldiensten van Acolad opvragen.