yellow shape
Organisatie & Kwaliteit Blog

TMO en Moreel Beraad

Ook dit jaar organiseert Partos integriteitsevenementen voor medewerkers en morele beraden voor directeuren: het is een goede en fijne manier om met elkaar te spreken over lastige beslissingen én we kunnen de uitkomsten gebruiken om uiteindelijk een set van kerndilemma’s voor ontwikkelings- en humanitaire organisaties te definiëren.

28 april 2022

Tijdens het integriteitsevent, dat we op 10 maart jl. organiseerden met Goede Doelen Nederland, werd het belang van het moreel beraad binnen een organisatie door de diverse sprekers en deelnemers benadrukt. 

Het eerstvolgende moreel beraad voor directeuren vindt plaats op donderdag 16 juni tussen 9.30 en 12.00 uur bij ons op kantoor. Voor deelname aan een moreel beraad is een afgeronde training moreel oordeelsvorming (TMO) nodig. De TMO biedt deelnemers een praktische methode om in complexe situaties moreel juist te handelen en verantwoording af te kunnen leggen over hun beslissingen.  

Omdat lang niet alle directeuren een dergelijke training hebben gevolgd, bieden we die ook aan. De eerstvolgende TMO vindt online plaats op maandag 23 en dinsdag 24 mei tussen 10.00 en 13.00 uur. De training beslaat dus twee ochtenden. 

Er is bij beide bijeenkomsten plaats voor maximaal tien directeuren. Beide bijeenkomsten organiseren we samen met Goede Doelen Nederland en wordt gegeven door Sylvia Borren, oud-directeur van Oxfam Novib en Greenpeace en nu senior-adviseur bij Governance & Integrity. Deelname aan het moreel beraad kost € 195,-,  de TMO kost € 300,-. Deze brochure geeft verdere inhoudelijke informatie over de TMO. 

Voor vragen kan je terecht bij Mariska Keizer (mariska@partos.nl). Je kunt je opgeven via onderstaande buttons. Als je graag het moreel beraad wilt bijwonen, maar je hebt de training nog niet gevolgd, dan kun je je voor beide inschrijven. Gezien het beperkt aantal plaatsen geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt!