yellow shape
Partos event

Vervolgsessie Migratie & Ontwikkeling – OnMigration Ontmoetings- en verdiepingsmiddag

Op 14 maart vond de eerste werksessie plaats over de vraag hoe ontwikkelings- en noodhulporganisaties zich beter kunnen positioneren in het politieke en maatschappelijke debat over migratie en ontwikkeling. De diversiteit aan organisaties met elk hun eigen unieke aanpak en perspectief tijdens deze sessie was erg inspirerend en verrijkend. Mirjam Vossen van OnMigration verwerkte de input tot een narratief en een Q&A. Deze bespraken we tijdens de vervolgsessie op 18 april. Ook verkenden we hoe we verder kunnen samenwerken op dit onderwerp richting verschillende doelgroepen.

Vervolgbijeenkomst

Voor het derde jaar op rij organiseert OnMigration een ontmoeting- en verdiepingsmiddag rondom draagvlak voor migratie in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Dinsdagmiddag 18 juni kun je deelnemen aan een middag vol workshops en met veel ruimte voor ontmoeting. In workshops wordt voortgeborduurd op de geleerde lessen rondom Migratie & Ontwikkeling.

Programma

Op het programma staat een mix van miniworkshops, kenniscolleges en gesprekken. Verschillende experts en professionals uit het migratieveld komen bij elkaar om op een creatieve manier uit te wisselen en te reflecteren op relevante ontwikkelingen. Dat doen we onder het motto: “Samen beter worden in het creëren van draagvlak voor migratie in Nederland”. Enkele voorbeelden van de workshops:

  • Migratie-experts Melissa Siegel (UNU-Merit), Nina Hansen (Rijksuniversiteit Groningen) en Henk van Houtum (Professor Political Geography and Geopolitics aan de Radboud Universiteit en auteur van het boek Free the Map) verzorgen mini-colleges waarin ze wetenschappelijke inzichten over migratie met ons delen.
  • We delen de nieuwste kennis over communicatie en framing en verkennen de  kansen die dit biedt in het huidige politieke klimaat. En in de mediaworkshop verken je hoe je jouw boodschap in de krant kunt krijgen.

Het event sluit af met een borrel om 17:00.

Voor wie?

De OnMigration verdiepingsmiddag staat open voor iedereen die werkt met of voor vluchtelingen en andere migranten, zoals ontwikkelingsorganisaties, gemeenten, kennisinstellingen en vrijwilligers.

Je kunt je nu inschrijven en deelname is gratis.