yellow shape
Organisatie & Kwaliteit Blog

Bart Romijn | Het geheim van vitaliteit

Nog zo had ik me voorgenomen me niet overmatig fysiek in te spannen met dit warme weer. Nu stap ik met een bezweet overhemd de trein uit en loop ik naar het imposante kantoor van CNV. Alles had ik zo goed gepland. Precies 5 voor 10 zou ik hier aankomen voor een nader kennismakingsgesprek met Elles van Ark, directeur van CNV Internationaal.

25 augustus 2022

Maar bus na bus viel uit, zodat ik na 20 minuten wachten op het busplein van Utrecht CS Elles belde om te vertellen dat ik niet op tijd zou komen. Zij wees me op een beter en sneller alternatief: de trein die me binnen vier minuten van CS naar Utrecht Overvecht zou brengen. Maar dan moest ik wel hardlopend het hele station oversteken om de trein te halen die over vier minuten ging.

Gelukkig werd het een alleszins verfrissende ontmoeting. Verfrissend door het aanstekelijke enthousiasme van Elles. Verfrissend ook door wat ik hoorde over CNV Internationaal. Een organisatie die, enigszins bescheiden onopvallend, hard aan de weg timmert. Met het door Data4Development ontwikkelde ‘Making Facts Work for Workers’ – helpen zij lokale vakbonden een sterkere positie aan de onderhandelingstafel te krijgen. De kern is een digitale survey tool waarmee werknemers heel simpel en anoniem vragen over loon en werkomstandigheden op hun telefoon kunnen invullen. Over de Partos Innovation Award die CNV Internationaal voor Making Facts for Workers ontving, zegt Elles: “We waren heel blij met de prijs. Innovaties gaan stap voor stap en deze prijs is daarbij een aanmoediging dat we goed bezig zijn.” Ik denk echt dat CNV Internationaal goed bezig is, vooral ook als ik aan het onderwerp Shift the Power denk. Waar Partos met leden en partners uit het globale zuiden hard werkt om gelijkwaardige machtsverhoudingen in organisaties en partnerschappen verankerd te krijgen, staan bij CNV Internationaal Gelijkwaardige Solidariteit en de Sociale Dialoog al heel lang centraal in hun samenwerkingen en trainingen met andere vakbonden. “Het zit in ons DNA” vat Elles dit samen.

Op de terugweg, weer in het treintje van Utrecht Overvecht naar Centraal, moet ik denken aan de periode dat ik bij Partos begon. Heel bewust hebben we toen ingezet op het beter voor en over het voetlicht krijgen van inspirerende en innoverende activiteiten van onze leden. Dat is redelijk gelukt. Zeker als je dan ook nog eens bedenkt dat onze 106 lidorganisaties wisselwerken met een totale fanbase van 4,8 miljoen donateurs, leden en vrijwilligers. Dan mag je praten over een vitale sector. Maar zoals dat met vitaliteit gaat: meer dan een goede uitgangspositie is dit niet. We weten veel te weinig van elkaar wat we te bieden hebben. Al spreek ik hier voor mezelf, getuige mijn ervaring zojuist CNV Internationaal, ik denk dat dat Partosbreed geldt. Een nieuwe krachtige impuls is alleszins nodig, om de inzet, het belang, de resultaten en de uitdagingen van ontwikkelingsorganisaties te laten zien. Ook aan elkaar. Want alleen zo kunnen we van elkaar leren en elkaar scherphouden; het geheim van vitaliteit.