yellow shape
Organisatie & Kwaliteit Nieuws

Introductie Stappenplan Integriteitssysteem

Op 20 april introduceerden Goede Doelen Nederland en Partos het Stappenplan Integriteitssysteem. Dit interactieve werkdocument is een hulpmiddel om tot een goed werkend integriteitssysteem te komen. We ontwikkelden dit samen met KPMG. Je kunt zien in welke ontwikkelingsfase het integriteitssysteem van je organisatie zich bevindt en hoe je dit kunt uitbouwen.

09 mei 2023

Praktische en structurele stappen

Het helpt je bij het zetten van praktische en structurele stappen en sluit aan op de Handreiking Integriteitssysteem. Het stappenplan bevat ook verwijzingen naar relevante hoofdstukken uit de handreiking. Het stappenplan is nadrukkelijk bedoeld voor voor organisaties die willen beginnen met een integriteitssysteem én voor organisaties die zich al ontwikkeld hebben op dit gebied. Daarnaast is het stappenplan ook geschikt voor kleinere organisaties.

We zijn natuurlijk benieuwd wat onze leden van het stappenplan vinden. Mail gerust je reactie naar mariska@partos.nl!

En een interactieve Handreiking Integriteitssysteem

Naast het stappenplan staat nu ook de interactieve versie van de Handreiking Integriteitssysteem online. Je vindt de Nederlands- en Engelstalige versie van het Stappenplan Integriteitssysteem én alle varianten van de Handreiking Integriteitssysteem op de integriteitspagina van onze website.

Wil je het webinar waarin het stappenplan werd geïntroduceerd, terugkijken? Naast uitgebreide aandacht voor het stappenplan vertellen leden hierin hoe zij hun integriteitssysteem hebben ingericht en hoe de Handreiking Integriteitssysteem daarbij heeft geholpen:

https://www.youtube.com/watch?v=nmAXKZs0ERI