yellow shape
Communicatie & Beeldvorming

Onvrede neemt toe over uitholling budget ontwikkelingssamenwerking

Het kabinet wil in de komende jaren uit het budget voor ontwikkelingssamenwerking en noodhulp 3,5 miljard euro halen om zo de oplopende kosten voor asielopvang in Nederland betalen. Voor 2023 gaat het al over ruim 500 miljoen euro. Deze maatregelen zijn opgenomen in de Voorjaarsnota waar komende donderdag de Tweede Kamer met minister Kaag over in debat gaat. Partos roept samen met 80+ ontwikkelingsorganisaties de regering en Tweede Kamer op om deze maatregelen zo snel mogelijk terug te draaien. Vandaag in de AD en de Trouw een paginagrote advertentie met een krachtige boodschap.

06 juni 2023

Weliswaar in de Trouw en AD deze ochtend, maar de kop is nep. Het is namelijk niet zo dat aardbevingsslachtoffers, of mensen die door aanhoudende droogte zonder eten zitten, in Den Haag in opstand komen. Zélfs niet als ons kabinet besluit om de komende jaren tot 3,4 miljard euro te bezuinigen op ontwikkeling, armoedebestrijding en noodhulp.

Daarom onze oproep: laat het budget voor ontwikkelingssamenwerking doen wat het moet doen: ontwikkelen.

En zorg dat mensen kunnen werken aan een hoopvolle toekomst. Juist waar het nodig is, in de meest kwetsbare landen. Investeer hierin. Ontwikkeling werkt. Opgeven niet.

Trouw & AD advertentie pdf versie