yellow shape
Organisatie & Kwaliteit Podcast

Podcast | Bouwen aan een gezonde integriteitscultuur

Hoe ontwikkel je een gezonde integriteitscultuur? En hoe maak je het makkelijker om intern schendingen te melden en deze naar buiten te rapporteren? Deze vragen worden in de podcast beantwoord door Muel Kaptein, professor Business Ethics bij RSM Erasmus University en partner bij KPMG Integrity & Compliance. Met vooral veel praktische tips voor iedereen binnen de organisatie.

07 juli 2022

Eerder dit jaar sprak Muel Kaptein op het integriteitsevent dat Partos samen met Goede Doelen Nederland organiseerde. Hij benoemde daar tien basisprincipes die belangrijk zijn voor een goed integriteitsbeleid binnen organisaties (zijn lezing kun je hier terugzien). In de podcast worden een drietal van die principes nader toegelicht:
– principe 1: een goede preventie d.m.v. een gezonde integriteitscultuur
– principe 2: het aanmoedigen van de meldingsbereidheid
– principe 10: de periodieke rapportage van schendingen

Muel geeft praktische tips hoe je je organisatiecultuur kunt veranderen en legt ook uit dat niet alleen leidinggevenden, maar ook de medewerkers zelf hieraan mee kunnen werken. Kortom, een podcast om naar te luisteren, voor iedereen binnen de organisatie, en daarna zelf met de tips aan de slag te gaan!

Je luistert de podcast via ons YouTube-kanaal of via een van de hiernaast genoemde platforms.


Wil je weten wat Partos nog meer doet aan integriteit voor haar leden? Kijk dan eens op deze pagina.