yellow shape
Publicatie

Naar een Actief, Adequaat en Ambitieus MVO beleid

Ondernemers, bedrijven en ook maatschappelijke organisaties kunnen er niet meer omheen: maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), oftewel duurzaam ondernemen. Iedereen wil en moet er iets mee. Maar hoe veranker je MVO in de organisatiestrategie en maak je MVO richtinggevend bij de uitvoering? 

Als ontwikkelingsorganisaties vinden we het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen en antwoorden te vinden op mondiale uitdagingen. We zetten ons over de hele wereld in voor mensenrechten, een beter klimaat, dierenrechten en ga zo maar door. Toch blijkt dat bij veel Partosleden MVO nog weinig herkenbaar is in het primaire proces van een organisatie. De Partos Handreiking Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen helpt met het vaststellen en uitvoeren van een alomvattend MVO-beleid met heldere doelstellingen en meetbare resultaten.  

Denk mee

De handreiking is een eerste opzet om verder te komen tot een actief, adequaat en ambitieus MVO-beleid. Naast de handreiking in PDF is er ook een Google Docs document waar je zelf je opmerkingen en aanvullingen in kunt zetten. Ook dit document in zowel in het Engels als het Nederlands beschikbaar. Heb je aanvullingen? Zet dit dan in het document. Gebruik hiervoor de “suggesting” modus, zodat we alle input goed kunnen vinden.

Meer weten?

Sonja Bleeker Learning Experience Facilitatorsonja@partos.nl