yellow shape
werkgroep

CONCORD

Partos wordt in Brussel vertegenwoordigd door CONCORD. CONCORD is de Europese koepelorganisatie en vertegenwoordigt nationale platformen zoals Partos alsook internationale netwerken. Partos wordt vanuit CONCORD voorzien van waardevolle en relevante informatie om de Nederlandse inbreng in het Europese debat over ontwikkelingssamenwerking te optimaliseren.

CONCORD telt 56 leden en vertegenwoordigt daarmee meer dan 2600 NGO’s die op hun beurt weer worden gesteund door miljoenen burgers in Europa. Deze gebundelde kracht met meer politieke impact wordt gebruikt om te pleiten voor Europees beleid op het gebied van duurzame, economische en sociale ontwikkeling. Dit beleid moet gebaseerd zijn op mensenrechten, justice en gendergelijkheid. Dit is niet het enige dat ze doen, ze werken ook samen met regionale en internationale organisaties die zich bezighouden met het maatschappelijk middenveld. Zo zorgen ze ervoor dat het EU beleid ook duurzame ontwikkeling in partnerlanden promoot. Coherentie is dus voor CONCORD, net als voor Partos, een belangrijk thema. Ook diverse Partos-leden zijn actief binnen CONCORD. Zij denken binnen de diverse ‘hubs’ van CONCORD mee over verschillende thema’s.

Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt in Europa en welke rol Partos en leden daarin spelen? Meld je dan aan voor het Partos EU-lobbynetwerk. Je ontvangt dan een nieuwsbrief met daarin alle laatste ontwikkelingen en mogelijkheden om input te leveren voor relevante debatten en bijeenkomsten.